VTvt

Krevní tlak

Dalším názorným příkladem je vysoký krevní tlak. Ten je často vyvoláván tím, co se označuje jako „zkalená krev“ - krev, která je zahuštěná a více viskózní a nemůže volně téci malými tělesnými kapilárami. Aby se zajistila dobrá krevní cirkulace, musí pak srdce pumpovat usilovněji a tím i zvýšit krevní tlak. To je tedy způsob, jak si tělo zajišťuje, aby hustší krev byla přiváděna ke všem tělesným buňkám (protože buňky bez krve umírají a to je špatné).

Zdravá krev by však neměla být příliš viskózní. Měla by plynout volněji, s menším třením. Pokud je krev náležitě zásobena vodou a vyživována správnými mastnými kyselinami (obzvláště těmi ze skupiny omega-3), srdce pak nemusí pracovat tak tvrdě a tlak krve automaticky poklesne. (Je to podobné, jako když chcete nasát vodu skrz slámku a když chcete stejně sát i med… čím lepkavější a hustší bude med, tím větší úsilí je potřeba k jeho proudění.)

 

Přírodní zdroje omega-3 bez zátěže nejen rtutí z ryb

Lněné semínko (olej)

Chia semínko


Západní medicína vyhodnocuje tento stav naprosto špatně a říká, že „vysoký krevní tlak“ je onemocnění samo o sobě. A tento příznak je pak potlačován léky, které uměle snižují krevní tlak tím, že nutí stěny tepen, aby se uvolnily.

A jak jste možná už uhodli, tento postup ihned způsobuje cirkulační problémy, protože hustá a kalná krev už nemůže dosáhnout ke všem buňkám, které ji potřebují. To je důvodem, proč lidé, kteří užívají léky na vysoký tlak tak často končí u oběhových problémů. Jejich hlavní potíž v podobě „zakalené krve“ zůstává totiž neřešena.

Příznaky, jako je vysoký krevní tlak, jsou způsobem, kterým s vámi vaše tělo komunikuje, aby upozornilo na příčiny, které jsou v pozadí. Ve většině případů, kdy pacienti trpí vysokým tlakem, potřebují tito lidé prostě jen více vody, více živých nutrientů (jako jsou syrové šťávy z rostlin), více omega-3 mastných kyselin a výrazně snížit spotřebu živočišných produktů. Už v průběhu pouhých 5 dní po zavedení takovýchto změn se krevní tlak znormalizuje, jelikož se krev stane řidší a tekutější a může zase volně proudit cirkulačním systémem.

Vaše tělo tohle všechno ví. Západní lékaři z toho neznají nic. Vysoký krevní tlak je léčen jako nemoc a není známo nic o tom, co je jeho příčinou v pozadí, která způsobuje tento měřitelný příznak.



Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/jak-se-sam-vylecit-behem-15-dni/
Česká společnost pro hypertenzi například doporučuje jíst potraviny s obsahem nerafinované vlákniny, celozrnné místo bílého pečiva, rýži, luštěniny a především čerstvou zeleninu a ovoce. Důležité je upřednostňovat potraviny s nízkým obsahem tuku a soli, u mléčných výrobků sáhnout po netučných nebo polotučných. Masu není zapotřebí se vyhýbat, ale měli bychom se zaměřit na příjem drůbežího, králičího a vůbec libového masa na úkor tučného a červeného. Ryby jsou velice zdravé a rozhodně bychom je měli jíst častěji, ovšem nikoli smažené, ale například grilované nebo upravené na minimálním množství tuku či v páře. V přiměřené míře, tedy spíše menší než větší, bychom měli do jídelníčku zařadit i ořechy, které obsahují řadu prospěšných látek, ale ne slané. Příjem soli je naopak nutné co nejvíce snížit stejně jako spotřebu cukrů, které způsobují obezitu. A jedna z nejdůležitějších rad zní: vždy si rozmyslete, zda porce jídla, kterou máte před sebou, není příliš velká! Ono skutečně platí, že méně je mnohdy více. Což ovšem neplatí o pohybu, který je nedílnou součástí změny životního stylu. Pravidelný pohyb, stačí i chůze, je minimálně půlkou úspěchu preventivních i léčebných opatření.

Tukové a cholesterolové hodnoty potravin:

ve 100g tuky [g] chol.[mg]
mléko plnotučné 3,3 14
mléko polotučné 1,8 9
mléko nízkotučné 0,5 3
školní mléko Kapucín 3,5 14
smetana ke šlehání 33% 32,8 100
smetana do kávy 12 37
mléko Tatra Light 4,0 19
jogurt BioDanone s vlákninou 3,1 13
jogurt Fantazie s ovocem 3,1 13
jogurt šlehaný /Kunín/ 8,5 33
jogurt bílý BioDanone 3,5 14
jogurt nízkotučný s ovocem /Kunín/ 1 3
šlehané podmáslí 1 3
acidofilní mléko 3,6 14
Pribináček 16 50
Danissimo vanilkové 5,8 30
zakysaná smetana light 11.0 37
tvaroh tučný 13,5 42
tvaroh jemný 2,5 9
sýry: Gervais 20,9 46
Lučina 27 60
Mozzarella 20 46
Brynza 25 54
Hermelín 19 46
Ementál 28,4 60
Čedar 30 85
Olomoucké tvarůžky 0,8 2
Niva 27 60
sýry tavené /průměrně/ 20 50
maso vepřové /průměrně/ 18 75
uzený bok 61 100
klokaní maso 4 56
hovězí přední 17,5 59
telecí kýta 6,1 65
jehněčí /průměrně/ 22,6 71
králičí 9,2 65
srnčí 2,9 85
krůta 8 36
kuře 2 75
vnitřnosti: vepřová játra 4,8 300
hovězí játra 3,9 270
ledvinky hovězí 6,2 400
mozek vepřový 9 2500
plíce hovězí 3,1 350
vuřty 12,3 85
špekáčky 35,5 75
párky drůbeží /levné/ 25 80
šunkový salám 13,4 70
Gothajský salám 42,7 84
Poličan salám 47 79
tlačenka 27,1 100
vepřový krém s játry 20,7 184
ryby: tresčí filé 1 60
makrela 10 50
kapr 4 70
tuky: máslo 80 280
Flóra 70 0
sádlo 93 107
pokrmový tuk na smažení 83,3 100
olej /průměrně/ 99,7 0
vejce slepičí 1 470


Seo servis
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one